Tulokset ja analyysit

Tapahtuman tiedot

Aika: 
29.4.2024 - 17:00
Paikka Linnoitus
Osoite: 
Satamatie 27, Lappeenranta (Opastuslinkki)

Kartta

Kartan nimi: Linnoitus Mittakaava: 4 000 Kartan vuosi: 2017
Kartan tekijä: 
Klemola Saul

Toimihenkilöt

Ratamestari Kivelä Juha
Järjestäjä: 
Kivelä Juha

Ennakko

Kesäinen sää näyttää vihdoin pikku hiljaa tulevan esiin ja päästään aloittamaan toden teolla #maanantairastit!

29.4.2024 tapahtumapaikkana on hieno ja monipuolinen Lappeenrannan linnoitus. Pääosin vuosina 1722-1728 rakennettu kaupungin hieno maamerkki tarjoaa mahtavat puitteet myös kuntosuunnistukseen. Katuja, rakennuksia, polkuja, rinnettä, valleja, muureja ja vaikka mitä. Välillä tuntuu että olisi valtavan labyrintin sisällä.

Tapahtumapaikka on rannassa oleva matkailuautoparkki. Sinne sopii melko hyvin autoja, mutta tähän tapahtumaan on erittäin suositeltavaa tulla pyörällä tai kävellen. Kevät on ollut sen verran kostea, että vallit saattavat olla paikoin liukkaita. Maastojuoksujalkine tai suunnistuskenkä ilman nastoja lienee paras vaihtoehto tähän maastoon. Lenkkareillakin pärjää, mutta varovaisuutta kannattaa silloin olla.

Alueella on myös asutusta, joten huomioimme huolellisesti oliviinvihreällä merkityt tonttialueet, jotka ovat kiellettyä aluetta. Älä siis mene niiden läpi. Myös linnoituksen läpi kulkeva autoliikenne tulee huomioida ja noudattaa varovaisuutta tien ylityksissä.

Tarjolla on kolme erilaista rataa:

- A-rata, 3,8 km; rata hyödyntää kaikki linnoituksen elementit ja sisältää monipuolisimman tarjonnan suunnistushaasteita.

- B-rata, 2,7 km; hieman lyhyempi rata, mutta haastavuutta löytyy osassa rataa A-rataa vastaavalla tavalla. Ei ihan yhtä tiukkaa menoa.

- C-rata, 1,9 km; selkeä ja edellisiä helpompi rata, sopii erinomaisesti suunnistusta ensimmäistä kertaa kokeilevalle ja ihan pienimmille suunnistajan aluille

Ratapituuksia ei ole mitattu lyhintä mahdollista reittiä pitkin, joten matkaa kertyy lyhintäkin reittiä ilmoitettua pidemmästi.

Lisätietoja harrastesuunnistuksesta löydät: https://rakas.net/harrastesuunnistus

Tervetuloa Maanantairasteille!
 

 

 

Paikan koordinaatit 61.0684 / 28.1783