Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
22.7.2019 - 17:00
Paikka Rakuunamäki
Opastus -
Osoite: 
Mannerheiminkatu, Lappeenranta (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 4 000 Kartan vuosi: 2017
Kartan tekijä: 
Klemola Saul

Toimihenkilöt

Ratamestari Kiuru Veera
Järjestäjä: 
Mikko Kuusio

Lisätiedot

Hellesprinttiä luvassa niin helteetkin näyttää palaavan!

 

Vaikka metsässä onkin niin ihana suunnistaa, päästään maanantairasteilla vaihteeksi vauhdikkaaseen menoon kaduilla, kun tarjolla on Hellesprintti keskustan kupeessa Rakuunamäellä. Sprintin omaisesti radat ovat lyhyet ja rasteja tiheämmässä kuin metsäsuunnistuksessa. Lyhyet matkat mahdollistavat kovemman vauhdinpidon, kun maali on vastassa nopeammin. Kovempi vauhti taas tuo haasteita suunnistukseen. Lisähaasteita on luotu myös lisäämällä karttaan ratamestarin toimesta muutama kielletty reitti. Ja jos haluat kunnon sprinttitreenin, älä lue kartasta rataa etukäteen.

Tule haastamaan itsesi ja tee se vaikka kahdesti! Koska sprintin radat ovat lyhyet, voit kiertää 2 rataa! Ota vain välissä pieni huilitauko ja kohta taas jaksaa painaa. Toki kortteleita on sallittua kulkea ihan omaan vauhtiin ja esimerkiksi lastenkin kanssa on helppo lähteä tutustumaan karttaan. Ja kaikkien on toki syytä muistaa että alueella on muita kulkijoita niin jalan, pyörällä kuin autolla, eli nurkan takaa juostessa ja autotien ylityksissä varovaisuutta.

Sprinttisuunnistuksessa oleellista on että kartta kertoo mistä saa mennä ja oikean reitin löytäminen on välillä hankalaakin. Sprinttisuunnistuksessa on kiellettyjä kohteita enemmän kuin metsäsuunnistuksessa, ja ne on hyvä opetella etukäteen niin homma sujuu. 

Kyseisista merkeistä Rakuunamäeltä huomiot lähinnä oliivinvihreällä merkittyihin tonttialueisiin mitkä on todellakin kielletty. Tumman vihreällä merkitty läpipääsemätön kasvillisuus tarkoittaa että siitä ei saa mennä läpi vaikka pääsisi. Erikseen kielletyiksi violetilla viivoituksella merkityt alueet ovat myös kiellettyjä. Edellämainitut mm sen takia että on toivottavaa että suunnistajat ovat tervetulleita Rakuunamäelle jatkossakin. Lisäksi jos jossain on kukkaistutuksia niin niiden läpi ei juosta vaikka sitä ei karttaan olisi merkittykkään. Muista yllämainituista merkeistä huomiona että esim ylipääsemätön muuri/seinä tarkoittaa tosiaan ettei siitä sprintissä mennä ylös tai alas vaikka pääsisi. Harmaan viivan taas saa ylittää. Violetilla ylityskielto-viivalla on tämän kertaiseen karttaan merkattu muutama kohta, jotka on lisätty lähinnä ratasuunnittelun kannalta tekemään suunnistukseen haastetta, tekemällä osan reitinvalinnoista kielletyiksi. Näitä kohtia ei ole maastoon mitenkään merkitty. Jos siis vahingossa menet tämmäisestä niin ei haittaa sinänsä. Väliajoistahan se toki nähdään että kuka on oikaissut mutta koska tämä ei ole kilpailu niin hylkäystä ei tällä kertaa tehdä. Suosittelen kuitenkin pyrkimään harjoituksissakin menemään sen mukaan mitä ratamestari on suunnitellut.

Matkat mitattu linnuntietä, eli lyhyin mahdollinen reitti on ilmoitettuja pidempi

A-rata 2,0km 16 rastia
B-rata 1,6km 10 rastia
C-rata 1,3km 10 rastia
D-rata 0,9km 7 rastia

C ja D radat kulkevat vain Rakuunamäen alueella, A ja B käyvät Rakuunamäen aitojen ulkopuolella. Ja kuten yleensä, A-radalla haastetta enemmän ja D-radalla suunnistustehtävät helpompia.

Tervetuloa pitämään hauskaan! Koska sitä hauskanpitoa nämä sprintit monen mielestä ovat. Ilolla mennään ja aina naurattaa kun maaliin pääsee vaikka kuinka tosissaan suorituksen aikana olisikin :)

 

Paikan koordinaatit 61.0598 / 28.1756