16.7.2018

WMOC (World Masters Orienteering Championships)

Rakaslaisia oli runsas joukko Tanskassa Själlandin saarella hamuamassa ikäsarjojen maailmanmestaruuksia. Meitä oli 18 kilpailijaa WMOCissa, myös yleisökilpailussa oli osallistujia ja huolto/kannustusjoukkoja unohtamatta. 

Parhaiten tavoitteessa onnistui Arvo Majoinen M90 kahdella hopealla, keski- ja pitkältä matkalta. Veera Kiuru pääsi myös kahdesti top 10 ollen sprintissä 9. ja pitkällä tasan 10. W35 sarjassa.

 

Säät suosi, sprintti hienosti Kööpenhaminan keskustassa, mutta metsämaastojen poikkeavuus aiheutti hieman haasteita etenkin keskimatkalla. Pitkällä matkalla oli enemmän peitteellistä ja edes pientä mäkeä joka vastaa paremmin meidän maastotyyppiä. 

Taustaa WMOCista:

Rakas on perinteisesti ollut muita alueen seuroja ja jopa valtakunnallisestikin runsaslukuisena mukana. Esimerkiksi voisi poimia Helsingin Suunnistajat joilla oli 26 osallistujaa vaikka jukolassa oli 25 venla ja 17 jukola joukkuetta.

Tapahtuma kiertää vuosittain eri maissa ja tämä on mielestäni todella hieno mahdollisuus tutustua maahan syvällisemminkin. Seitsemän päivän aikana pääsee suunnistamaan jokaisena päivänä, mutta välipäiviä on kaksi jolloin vain mallisuunnistukset. Mestaruudet jaetaan sprintissä, keski ja pitkällä matkalla.

Sarjoissa on hyvin laaja vauhtiskaala, mukana on kerran vuodessa suunnistavista aina ikäluokan maailman huippuihin. Mikäli kiinnostuit liittymään joukkoon on seuraavat kisapaikat -19 Latvia ja -20 Slovakia. Matkathan kannattaa varata ajoissa niin säästää niissä ilmoittatumisissa https://www.wmoc2019.lv/. Me mukana olleet kyllä annamme lisätietoja, tervetuloa mukaan.

-jani-